Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Sfaturi fotografie subacvatica – tips & tricks

Sfaturi fotografie subacvatica:

1. Trebuie sa aveti un nivel bun al abilitatilor de scufundator inainte de a lua camera sub apa. Este important sa va controlati bine flotabilitatea, sa aveti un consum de aer scazut si un buddy rabdator.

2. Este bine sa va cunoasteti foarte bine echipamentul fotografic – comenzile camerei si ale carcasei – acestea pot diferi de modul in care se activeaza butoanele obisnuite ale camerei. De aceea este bine sa faceti teste pe uscat cu aparatul bagat in carcasa. Veti capata o oarecare rutina in schimbarea diferitelor setari.

3. Ar trebui sa va setati camera si scufundarea in functie de locatie si de genul de posibili subiecti. De exemplu, daca veti merge la o epava , veti fotografia mai mult imagini wide, daca ajungeti intr-o zona cu nudibranch, veti fotografia mai mult macro.
Este bine sa rezistati tentatiei de a fotografia tot ce misca in jurul vostru.

4. Este recomandat sa fotografiati in sus si nu de sus in jos. Incercati sa va apropiati de subiectii acvatici de jos in sus si de preferat din fata, pentru a putea compune portrete de pesti, spre exemplu.

5. Fotografierea cozilor de peste nu foloseste la nimic, daca nu sunt intr-o compozitie speciala. Fotografierea din lateral a pestelui foloseste de obicei la recensamantul speciilor si recunoasterea lor.

6. Incercati sa va apropiati cat mai mult de subiect pentru a miscora dimensiunea peretelui de apa dintre subiect si camera

7. Daca folositi lumini externe – este bine sa le pozitionati in functie de fiecare subiect, gen de fotografie, etc.

8. Incercati sa compuneti imaginile, sa adaugati ceva interesant in fundal, sa va folositi de pozitionarea soarelui sau a recifului

9. Pentru fotografia close-up folositi camera pe macro mode, autowhite balance, spot focus, blitzul in modul forced flash si incercati sa va apropiati de subiect cat mai mult, 10 -20 cm.
Ca si setari avansate folositi aperture priority mode(AV), f8, viteza de minim1/125 sau in functie de luminozitate.
10. Pentru fotografia peisaj marin, incercati custom white balance, evaluative metering, aperture priority(AV) la f2.8. sau in Program mode℗.


related post

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén