Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Lumina in adancuri

Lumina sub apa urmeaza reguli diferite de lumina de pe uscat. Lumina naturala este formata din spectrul de culori ROGVAIV, primele care se pierd sub apa sunt Rosu si Orange. Datorita acestui efect, sub apa, totul va aparea in culori de albastru, bleu, etc.
Totodata coloana de apa dintre aparat si subiect face ca detaliile subiectului sa dispara mai accentuat cu cat dimensiunea coloanei de apa este mai mare. Cu cat vei fi mai departe de subiect, atunci cand te scufunzi, cu atat vei obtine mai putine detalii.
Pentru a obtine poze cat mai reusite va trebui sa fii cat mai aproape de subiect. Daca te apropii la o distanta de 1 m fata de subiect atunci vei reusi sa prinzi mai multe detalii, sa obtii o culoare mai realista. Aici intervine lentila wide care iti permite sa capturezi imagini din apropierea subiectului fara a fi afectat cadrul general.
Pentru a te apropia atat de mult de un subiect trebuie sa aveti un bun control al flotabilitatii sub apa.
Luminile aditionale, flashul extern va permite sa readuceti culorile rosu si portocaliu in imaginea capturata. Dar acesta lumina de la flash are prostul obicei sa se reflecte de orice particula intalneste in cale. Sub apa lumina va intalni mai mereu cate ceva in cale nisip, plancton, etc. Acestea vor face ca imaginile sa arate ca si cum ar fi pozate pe timpul unei ninsori puternice.
Este important sa se reuseasca sa se pozitioneze fluxul de lumina de la flash astfel incat sa se evite reflectarea sa de particulele din apa.
Un ajutor important in eliminarea backscatter-ului este utilizarea unui software de procesare de imagini, care va elimina eventualele puncte nedorite din imaginile capturate. Cu conditia ca nu toata imaginea sa fie formata din puncte, in principal.


related post

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén