Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Review UCL – 02 Macro M67/ +8dpt/125mm

Lentilele umede permit atasarea lor pe carcasele subacvatice pentru camerele compacte, in special, pentru a mari plaja focala a unei lentile existente pe camera compacta.
In acest caz vorbim despre o lentila macro cu factor de marire de +8, ce se poate atasat la carcasele ce au diametrul anterior de 67mm.
Partea buna este ca aceasta lentila permite utilizarea ei in combinatie cu o alta lentila de acelasi fel astfel ajungandu-se la un factor de marire de +16, pentru fotografia supermacro.
Aceste lentile permit a fi montate sub apa. Este important ca intre lentila si carcasa sa existe o pelicula de apa, pentru a evita bulele de aer. Cel mai bine ar fi ca lentila sa fie montata sub apa.
Trebuie sa te obisnuiesti cu acesta lentila pentru a putea obtine rezultatele dorite. Pentru alt gen de poze – close up, portret, va trebui sa o demontati – focalizeaza pana la maxim 14-16 cm de subiect. Va trebui sa fiti foarte aproape de subiect. Sper sa nu fie unul prea sperios.

Am testat acesta lentila pe un sistem SonyRX100, 2 x Inon S2000:
Am testat lentila pe tarm si aici sunt diferentele dintre:

fara lentila 28mm:

sony 28mm

cu lentila +8:

UCL02

cu lentila si zoom x2:

UCL02_zoom

crop 100%:

UCL02_zoom

Aici sunt cateva imagini realizate sub apa:

Nudi

Aici este imaginea crop 100%:

UCL02_crop


related post

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén