Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

S.S. THISTLEGORM

SS Thistlegorm_7SS Thistlegorm

Nava englezeasca de transport a fost construita in 1940. Are o lungime de 127 de metri si a fost scufundata in 1941 de catre aviata germana.
Nava a fost rechizitionata de armata engleza si folosita la transportul de provizii de raboi pentru frontul din Africa. In momentul scufundarii era incarcata cu pusti, motociclete, munitie, parti de avioane, transportoare blindate, camioane pentru Armata a 8a din Africa de Nord. La 06 oct 1941 vasul este bombardat de catre aviata germana, doua bombe atingand depozitul de munitie ceea ce a produs o explozie considerabila ce rupe vasul in 2 parti.
Vasul este descoperit in 1950 de catre Jacques Yves Cousteau folosind informatiile furnizate de pescarii locali. Urmeaza o perioada de 40 de ani in care vasul este dat uitarii.
Diving map - SS Thistlegorm
In 1991 este redescoperit de catre operatorii locali de scufundari si intra in circuitul epavelor din Nordul Marii Rosii.
Epava SS Thistlegorm este una dintre cele mai populare din lume si care a suferit de pe urma scufundarilor intensive.
De cele mai multe ori coborarea se face pe coarda datorita curentilor din zona, ce pot fi consistenti.
Epava este mare, fiind nevoie de mai multe scufundari pentru a o putea vizita in intregime.
Este permis accesul inauntru epavei si se pot vizita cele 2 niveluri de sub punte unde se gasesc depozitate camioanele, motociclete, transportoare, etc.
Problema principala pentru fotografia subacvatica o reprezinta vizibilitatea si suspensiile din apa. Recomandat este utilizarea lentilelor wide. Pentru exterior este recomandat a se incerca utilizarea luminii naturale. Pentru pozele closeup wideangle lumina artificiala ajuta la expunerea subiectului principal.
Backscatterul este principala cauza a ruinarii pozelor in fotografia epavelor. Din pacate tine de lucruri putin controlabile cum ar fi claritatea apei in ziua scufundarii si de numarul de vizitatori concomitenti pe epava.
Mai multe imagini se pot vizualiza accesand linkul urmator :http://fishtale.ro/?p=1487
SS Thistlegorm_14
SS Thistlegorm_11


related post

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén