Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

The New Olympus Stylus TG4 – Tough & Raw

Noul Olympus Stylus TG4
Una dintre cele mai cunoscute linii de camere “all terrain” Olympus Stylus TG adauga un nou membru in familie – modelul Stylus TG4.
Caracteristicile principale sunt :
16 Mpx CMOS sensor, ISO intre 100-6400, lentila cu plaja focala 25-100mm,f2.0, mod dedicat Underwater si Macro(Microscope Mode ce poate fotografia subiectul de la distanta de 1cm).
La acesta se adauga shockproof 2,1m, waterproof 15m, freezeproof(-10 grade Celsius), dustproof. De acum bine cunoscute functionalitati : modul GPS, Olympus Image Share – OIshare, aplicatie dedicata pentru Android si iOS,
olympus tg4_front
olympus tg4-new1

Aceste caracteristici nu sunt neaparat exceptionale dar …noutatea este abilitatea camerei de a inregistra imagini in format RAW. Acesta confera fotografilor o mai mare flexibilitate atunci cand vine vorba de postprocesarea imaginilor, fie ca e vorba de balansul de alb(WB) sau de corectii a zonelor intunecate sau supraexpuse(shadows/ highlights).
Pentru o utilizare la scufundari a lui Olympus TG4 este bine sa adaugati o carcasa subacvatica PT-056, ce se vinde separat, si care extinde limita de adancime pana la care poate fi utilizata la 45 de m.
Am avut ocazia sa folosesc modelul anterior Olympus TG3, in ultimul liveaboard din Socorro. Am sa revin cu detalii despre ce poate sa faca acesta camera compacta, intro utilizare la suprafata si sub apa.
Poate sa fie optiunea pentru o camera de vacanta, care sa poata fi folosita intro multitudine de situatii in aer liber si fara prea multe griji (sfatul meu este sa o scufundati in apa dulce dupa o utilizare in apa sarata si sa o feriti de expunerea directa in soare).
oly


related post

Next Post

Previous Post

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén