Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Socorro 2015 – actiuni de identificare a exemplarelor de Manta Birostris

Socorro 2015

Socorro_San Benedicto_1

In luna martie 2015 am participat la o expeditie in Arhipelagul Revillagigedo, Mexic alaturi de alti 15 fotografi ce a inclus si un workshop de fotografie subacvatica condus de Mark Strikland(SUA – http://www.markstrickland.com/).
Am sa va prezint in una din postarile viitoare un interviu cu Mark, ce a avut amabilitatea sa imi raspunda la cateva intrebari despre fotografia subacvatica.

Manta _San Benedicto1

Finalul acestui workshop a inclus prezentarea unui mini portofoliu de imagini realizate in acesta expeditie. Pentru vizualizarea acestor imagini puteti sa accesati linkul urmator:
http://fishtale.ro/sliders-list/mexic-socorro-islands/

O parte dintre aceste imagini au fost alese sa ilustreze raportul de calatorie al Bluewater Travel, organizatorul acestei expeditii. Puteti sa cititi raportul accesand linkul:
http://www.bluewaterdivetravel.com/2015-socorro-trip-report?utm_source=Bluewater+Travel&utm_campaign=4c5de31036-Bluewater_Travel_April_Newsletter4_21_2015&utm_medium=email&utm_term=0_b227ffd17f-4c5de31036-326444869
null

Am participat alaturi de Andrei Surugiu la acesta expeditie, din partea Asociatiei de Fotografiie de Mediu si Ecologie aka WEPA, la activitati de identificare fotografica a populatiei de diavoli de mare(Manta Birostris). Pozele cu exemplarele de Manta Ray,realizate in acesta expeditie, au fost donate catre Pacific Manta Research Group. Acesta asociatie se ocupa cu monitorizarea si protejarea populatiei de Manta Birostris din arhipelagul Revilagigedo.
O descriere mai detaliata a acestui proiect puteti citi aici: www.wepa.ro

Manta_ Socorro_1

Rezultatul acestor actiuni au fost :
După 2 săptămâni de prelucrare a imaginilor realizate în zona insulelor Socorro și San Benedicto am reușit să identificăm 11 exemplare de diavoli de mare(Manta Birostris) dintre care:

-Island: prima oară văzută în 1988, din 1994 a dispărut iar acum, prima oară, este din nou identificată, în două locații Punta Tosca și El Boiler;

-Fourteen: a fost văzută de 10 ori începând cu 2005, tot timpul în aceiași locație – San Benedicto;

-Barefoot: este un exemplar nou identificat și care a fost văzut de 3 ori în martie. Este foarte prietenos cu scufundătorii;

-Flyer: a fost văzut de 6 ori din 2009, mereu în același loc.

Vestea cea mai bună este că am reușit să fotografiem un exemplar ce nu există în baza de date a Pacific Manta Research Group, ce conține peste 500 de exemplare de diavoli de mare identificați, fotografiați și înregistrați în arhiva lor. Conform obiceiului PMRG avem onoarea de a-i pune numele cu care va fi înregistrat în baza de date. Numele ales, după ce am consultat audiența noastră din mediul online, este INKHEART.

Expediția a fost sponsorizată cu aparatură fotografică de catre Olympus prin MGT EDUCATIONAL SRL.
Echipa a avut la dispoziție un aparat Olympus OMD E-M1 cu lentile M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑40mm 1:2.8 PRO și M.ZUIKO DIGITAL ED 75‑300mm 1:4.8‑6.7 II.
Socorro_Sharks_1
Voi reveni in perioada urmatoare cu mai multe detalii despre proiectul Socorro 2015.


related post

Next Post

Previous Post

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén