Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Olympus Tough TG 5 – noul partener de vacanta

Noul Olympus Tough TG-5 a fost prezentat pe pe site-ul oficial http://www.getolympus.com/digitalcameras/tough/tg-5.html. Pentru cei care se pregatesc de vacanta, acesta camera poate sa fie companionul perfect. Este un model foarte popular pentru cei pasionati de vacante active.
Micul Olympus Tough TG 5 vine, ca si predecesorii sai, cu o multime de calitati de rezistenta. Principalele caracteristici le gasiti in imaginea de mai jos:

Ce aduce nou noul Olympus Tough TG 5?
Diferenta principala fata de modelul Olympus Tough TG4 (puteti citi review-ul meu aici:http://fishtale.ro/2015/07/25/dont-worry-be-tough/)este:
Un senzor 1/2.3″ BSI CMOS dar care are mai putini megapixeli decat TG4! Acum cu toata acesta cursa a megapixelilor, este buna intrebarea – De ce mai putini megapixeli? Sunt 2 motive intemeiate:
– 4K video – Olympus TG 5 vine cu posibilitatea de a inregistra video la calitate 4K dar si video la 1080p la 120fps! Asta pare foarte interesat de probat: 4x slow motion! Deci pentru a fi in stare de toate acestea este esential ca volumul datelor inregistrate sa fie mai mic si sa poata fi gestionat de senzor.
– Mai putini megapixeli inseamna o sensibilitate mai buna in conditii de iluminare scazuta(asta e problema fotografiei subacvatice) si mai putin zgomot in zonele inchise la culoare.
Ideea generala ca va fi mai rapid in procesare si cu o calitate mai buna, desi dimensiunea va fi mai mica. Pentru cei care size does matter vor trebui sa se orienteze spre gama mirrorless Olympus OMD.

Din punct de vedere al utilizarii Olympus Tough TG 5 pentru fotografia subacvatica merita mentionat:
-din cate se vede din poze arata destul de similar cu modelul anterior din punct de vedere butoane, dimensiuni. Asta ar fi bine pentru ca se pot folosi carcasele subacvatice existente ca Olympus PT 056;
-Noul senzor va ajuta in conditii de iluminare scazuta, cum am zis mai sus;
– cei interesati de video pot sa mearga pe calitate 4K sau sa se joace cu slow motion la 120fps;
– este o camera perfecta pentru o vacanta activa;
– poate sa fie folosita ca si sistem de backup pentru cei ce au deja un sistem de fotografie subacvatica.

Mai multe detalii sper sa pot oferi dupa o testare adecvata.

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén