Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Sony RX100V-evolutie sau revolutie

Noul Sony RX100V

Sunt un fan declarat al micului gigant – Sony RX100, care l-am folosit cu placere vreo 3 ani de zile si care mi-a fost companion de incredere in multe de scufundari. Este un aparat care a eliminat, aproape, bariera dintre clasele de aparate compacte, mirrorless si Dsrl.(puteti citi aici un articol:http://fishtale.ro/2014/10/02/dsrl-vs-mirrorless-vs-compact/)

Eu am folosit primul model dar, iata ca 5 ani mai tarziu, a venit timpul lansarii modelului V, cu o cadenta de un nou model pe an. Eh..nu chiar modele noi-noi, ci mai mult upgrade-uri, si, de fapt, doua modele de baza cu ceva soft schimbat prin ele. Asa este si noul model Sony RX100V, ce este de fapt, un upgrade a modelului IV. Da, asta este o veste buna pentru fotografia subacvatica. Carcasa subacvatica, butoanele, lentila este aceeasi, deci….NU trebuie sa schimbam carcasa!!!! Upgrade-ul va fi muuult mai ieftin.
Ce ne promit cei de la Sony, RX100V pe scurt:
-Senzor CMOS BSI RS de 1inch, 20.1Mpx
-Lentila Zeiss Vario-Sonnar T 24-70, f/1.8-2.8
-Sistem de auto-focalizare 315 puncte, ce focalizeaza in 0.05 sec – asta e ceva!
-ISO de la 125-12.800
-Capabil de 24fps in mod AF, pana la 150 de cadre! Aste e interesant, nu stiu cum se poate folosi sub apa!
-Sistem Anti Distorsion Shutter – in modul de filamre
-Filmare 4K
-Viewfinder
-Ecran rabatabil,
-Doar 299g
Pretul este de 1000USD, ceea ce va fi un impediment psihologic, pentru cei ce se asteapta ca de banii acestia sa primeasca ceva mai multa camera foto. Faptul de a avea un sistem compact, in fotografia subacvatica, va v-a scuti multi banii in calatoriile cu avionul.
Toate aceste pot sa reprezinte doar o evolutie a lui RX100 si nu o revolutie.
Pentru fotografia subacvatica este unul dintre castigatori, asta clar, alaturi de noul Canon G7XII, in categoria de compacte.
Daca la modelul Sony RX100I m-a chinuit autofocusul, care suferea in conditii de iluminare redusa, acest model pare sa rezolve acesta problema. As fi curios sa testez acest model Sony RX100V, sub apa, sa vedem cat de mult a evoluat, in cele 5 generatii.
sony-rx100v-back-image

sony-rx100v-side-image

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén