Pe unii din noi ne fascineaza lumea de sub ape, peisajele, creaturile si modul in care lumina adauga valul de incitant la orice lucru. Pentru cei pasionati de fotografie este mereu de interes sa urmareasca in concursuri, expozitii, publicatii acest gen de fotografie. Majoritatea cred ca aceste poze se pot obtine doar dupa ce se obtine certificarea de scafandru amator, dupa ce iti imbunatatesti flotabilitatea si tehnica de scufundare. Urmeaza apoi echipamentul de fotografie subacvatica, ce este intotdeauna unul costisitor.
Odata cu ofensiva camerelor compacte ce iti ofera specificatii din ce in ce mai performante, s-a dezvoltat si segmentul de accesorii ce iti permit sa le iei cu tine sub apa. Unele modele nu mai au nevoie de carcase subacvatice, suportand sa fie scufundate in apa pana la 5-10m. Acestea pot fi luate la snorkeling si asa poti incepe sa experimentezi fotografia subacvatica.
Nu trebuie sa fii scufundator ci doar sa ai o masca subacvatica, labe, un tub de snorkeling si bineinteles o camera rezistenta la apa pentru a-ti incerca primele poze sub apa.
Daca esti rabdator si perseverent vei descoperi pe orice plaja subiecte acvatice pentru fotografiat. Te vei bucura de conditii excelente pentru a-ti incepe experimentul. Multe poze castigatoare in concursuri au fost facute in adancimi de pana la 3 m, totul tine de ochiul tau si de ce vei surprinde in imagine.
Am incercat sa aduc in atentia celor pasionati sau macar interesati de fotografia subacvatica, cateva detalii despre tehnici si echipamente necesare in pagina de Blog
In pagina Destinatii se pot vizualiza imagini realizate in diferite zone de pe glob unde am reusit sa ma scufund in ultimii ani.