Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Nikon – KeyMission 360

Ultimul articol de pe 2016 va fi despre 2017! Si despre „nou” lansatul Nikon KeyMission 360. (nu cred ca a ajuns in Romania, desi e lansat din Aprilie 2016 pe alte piete).
Noul an 2017 va fi anul in care VR -ul va lua cu adevarat viteza. Daca 2016 a fost mai mult de testare a diferitelor solutii si de asteptat si vazut ce fac ceilalti, anul care vine va fi al VR-ului.

Pe piata exista o multitudine de solutii pentru inregistrarea imaginilor 360, de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe, dar nu despre acestea vroiam sa povestesc. Ci despre posibilitatea de a inregistra imagini 360 sub apa.
Studiind aceste solutiile am costat crudul adevar – solutiile erau extrem de complicate. Am gasit o varianta care foloseste 6 camere GoPro integrate intr-un device, cu softul aferent, si totul intr-o carcasa subacvatica. Asta la pretul = a small car, adica similar cu valoarea unui autoturism nou din clasa mica.
Totul devine foarte scump in momentul in care vrei sa il introduci sub apa! Aparatura, ma refer!

Intr-un newletter am gasit acesta camera de la Nikon KeyMission 360 care promite multe lucruri interesante:
Nikon KeyMission 360 – specificatii generale:
– inregistreaza 360
– calitate a imaginii 4K
– 23.9 Megapixeli
– senzor 1/2.3 inch CMOS X2
– shockproof
– freezeproof
– dustproof
si ce e mai interesant – waterproof pana la 30m FARA carcasa subacvatica.

2-waterproof

Aici ar fi mai multe considerente de luat in calcul – nu adancimea e problema ci tendinta de a se aburi a acestor gen de camere waterproof si bineinteles, lipsa luminii ambientale. Dar asta ramane de vazut, testat, probat.
Cum nu sunt fan al actioncam -urilor in subacvatic(vezi articol aici ), sunt destul de sceptic asupra solutiei tehnice fara o carcasa subacvatica.
Dar totodata ideea Nikon KeyMission 360, trebuie sa recunosc, m-a incantat la prima vedere. Faptul de a putea oferi o experienta subacvatica 360 pentru cei de pe uscat, mi se pare interesanta.

Cum spuneam asta ramane de testat! Dar daca mai asteptati cadouri anul asta – merita de luat in considerare.
La un 2017 cu cat mai multe experiente subacvatice!
Hey! Diving is fun!

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén