Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Mauve Dancer – fotografia subacvatica castigatoare a titlului „Image in the Azores”

Am onoarea de a fi unul din finalistii concursului de fotografie organizat in cadrul Azores Fringe Festival 2017 , lucrarea mea aparand alaturi de ceilalti concurenti in expozitia – Seduction at Sea/Seducao no Mar. Festivalul are loc in perioada 26 mai – 30 iunie 2017, in toate cele 9 insule ale arhipelagului Azore. Expozitia Seducao no mar va fi gazduita de Camera Municipală Madelena.

Imaginea castigatoare la sectiunea Image in the Azores se numeste Mauve Dancer. A fost facuta in largul insulei Pico, in 2016, in cadrul unui proiect de fotografie ecologica al WEPA(Wildlife Ecology Photography Association).
Compozitia are in centru o meduza. Denumirea latină este Pelagia noctiluca ce înseamnă lumina din largul oceanului. Denumirea deriva din faptul că are capacități de a emite lumină când se simte amenințată. Este o apariție destul de comună în apele Mediteranei, Zona Bermudelor și în apele Oceanului Atlantic. Tentaculele acestei meduze pot crește până la 4 metri în lungime și sunt deosebit de periculoase pentru scufundătorii neprotejați de costume de scufundări.

Despre Seduction at Sea/Seducao no Mar in diferite publicatii:

http://www.discoverazores.org/news/read.php?news=163

https://obreves.pt/…/vencedores-seducao-nos-mares-premiado…/

http://maiscentral.com.pt/miratecarts-premeia-participante…/

Mai multe detalii despre Mauve Stinger puteti citi aici: http://wepa.ro/meduza-luminiscenta/

Mai multe detalii despre Azore Fringe Festival puteti citi aici:http://mirateca.com/fringe/default.aspx

Imaginile au fost realizate cu sistem de fotografie subacvatică Olympus, pus la dispozitie de Olympus Romania, prin MGT Educational.

Mauve Dancer – Image of the Azore – Winner, 2017, Azores Fringe Festival

 

Azores Fringe Festival Flyer

Next Post

Previous Post

© 2019 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén