Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Bartolome Island – Galapagos 2019, ep.1

Excursia de scufundari din Galapagos avea ca traseu urmatoarele puncte de interes: Bartolome Island, Cousin Rock, Wolf Island, Darwin Island, Isabela Island, Cape Marshall. Dintre acestea aveam programate 2 zile la Darwin si inca doua zile la Wolf. In urmatoarele postari am sa va prezint cateva detalii despre siturile de scufundari si fotografii subacvatice sau de suprafata din aceste zone.

Itinerariu Galapagos

Bartolome Island

Este o mica insula in apropiere de insula Santiago si face parte din arhipelagul Galapagos, ce se remarca printr-o formatiune pietroasa, in forma de varf ascutit de sulita.

Bartolome Island – Galapagos

Sub apa te scufunzi pe o platforma de piatra ce coboara pana la 15-20 de metri cu un fund nisipos. Este un loc protejat, fara curenti puternici, numai bun pentru un check dive. Vizibilitatea nu era grozava, undeva 10-15m, aveam sa aflu mai tarziu ca asta e vizibilitatea in Gapalagos. Cu siguranta nu e ca in Marea Rosie!


Ca si fauna, am intalnit diferite specii de pesti, bancuri de yellow tailed surgeon fish, barracudas, sergeant major fish.

Printre pietre, ascunsi, se odihneau cativa white tip reef sharks. Bineinteles ca au plecat deranjati de aparitia mea cu sistemul de fotografie subacvatica. Totusi am reusit sa prind cateva cadre multumitoare. 

Fundul nisipos era vanturat de diferite specii de pesti ce cautau mancare in nisip.  Aceasta agitatie era interesanta ca actiune dar nu prea fotogenica pentru mine, ce aveam probleme cu focalizarea in norul de nisip.

M-am orientat apoi catre un banc de barracudas ce se plimbau pe deasupra noastra. Numai ca viteza lor nu a mi-a permis sa trag mai multe cadre.


Pentru o prima scufundare de verificare, Bartolome Island nu a fost o experienta neplacuta, dar cu totii aveam asteptarile setate mai sus pentru destinatia Galapagos.

Urma o noua zi de scufundari, in care ma puteam concentra mai mult pe subiecti si mai putin pe setari de echipament, pe care o asteptam cu nerabdare.

Va urma intr-un nou episod – Cousin Rock, locul unde am facut cunostinta cu puterea curentilor din Galapagos.


Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén