Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Umbrella Project

Umbrella Project a fost ideea mea de a aduce putina culoare intr-un mediu in care culorile dispar incepand cu 6 metri adancime.

Ideea Umbrella Project a plecat de la pozele cu instalatiile din Museo Atlantico si am ajuns la concluzia ca ar fi interesant sa aduc ceva culoare statuilor din ciment. 
Umbrella Project_1

Pentru scufundari am apelat la cei de la Manta Diving Lanzarote, care ne-au ofertat pachetul de scufundari de 5 zile, 2 scufundari/zi din care 2 scufundari la Museo Atlantico. Pachetul normal cuprinde doar o scufundare la Museo Atlantico. Dupa ce am discutat cu ei despre proiectul meu fotografic au fost de acord ca o singura scufundare este insuficienta. Norocul nostru s-a chemat Rachel Parry, care s-a alaturat  Umbrella Project ca ghid de scufundari si model subacvatic. 

Umbrella Project_2
Umbrella Project_3
Umbrella Project_4

M-am apucat sa caut o umbrela rosie pe care sa o iau cu mine in Lanzarote. Nu aveam prin casa, asa ca am comandat una online. Cand a sosit umbrela rosie am constat ca nu incape in valiza. Am renuntat sa o iau cu mine si mi-am zis ca sigur gasesc o umbrela in Lanzarote. Ehh…am presupus gresit.

Umbrele nu prea se folosesc in Lanzarote pentru ca… nu prea ploua.

Cel mult umbrele de plaja, care nu prea ma ajutau. Dupa vreo doua zile de cautari prin vreo 20 de magazine am gasit unul ce vindea si umbrele. Bineinteles ca nu rosii! Am gasit una cu inimioare rosii…asa ca am mers pe acel model. 

Umbrella Project_5

Acum ca aveam umbrela si modelul subacvatic hai sa ne bagam sub apa. Aici alte probleme.

In primul rand sa deschizi umbrela sub apa, nu a fost simplu. Si sa pozezi cu umbrela, a fost dificil, pentru ca iti afecteaza flotabilitatea. Apoi sa te plimbi cu umbrela deschisa, pe sub apa, a fost o provocare.

Umbrella Project_6
Si bineinteles, prima umbrela din Umbrella Project a cedat sub apa dupa 30 de minute de folosire. 

Ne-am intors la magazin, unde nu mai aveau acelasi model de umbrela, deci am gasit un alt model, pentru a doua zi. 

Ideea mea  af ost sa ajungem la Museo Atlantico la pranz ca sa am mai multa lumina si soarele sa fie undeva sus pe cer, in cazul ca vreau sa il am in cadru. Iarasi practica a batut teoria. Planul suna bine, numai ca la 14.00 cand am ajuns noi, dive site-ul era plin de nisipul starnit de numeroase grupuri de scafandri vizitatori, multi dintre ei fiind la prima scufundare din viata lor – discovery scuba diving la Museo Atlantico! Deci vizibilitate ioc si plin de suspensii in apa.

Umbrella Project_7

O alta problema aveam sa descopar dupa prima zi de fotografiat. Statuile sunt acoperite cu plante marine care au un aspect pufos.

Senzorul de la camera nu prea a stiut cum sa focalizeze pe asa ceva, asa ca a focalizat cum a crezut el de cuviinta.

Cand am vazut pozele dupa prima scufundare, m-am cam desumflat. A doua zi am decis sa focalizez pe umbrela sau pe model si nu pe statui. Si a fost mai bine. 

Umbrella Project_8

Cum spuneam, noroc ca Rachel era un scafandru cu experienta, rabdatoare si cu care am putut sa trag cate cadre am dorit. Tot ea ne-a dus cu masina din Puerto Carmen pana in Playa Blanca. Aici am urcat intr-o barca care ne-a dus pana la divesite. Scufundarea incepe la intrarea in Museo Atlantico  cu grupul statuar Los Jolateros. Dupa acesta ne-am mutat la grupul Raft of Lampedusa. Apoi am tras cateva cadre si la Rubicon. 

Rezultatul il puteti vedea in imaginile de mai jos. 

Umbrella Project_9

Ca si experienta de scufundari Museo Atlantico este unic, chiar daca nu faci fotografie subacvatica.

Daca ai timp sa stai poti sa vezi mai mult decat grupurile statuare, cum viata marina se dezvolta si se impleteste cu aceste recifuri artificiale. 

Despre viata marina din Lanzarote am sa va povestesc in cateva episoade viitoare unde am descoperit multi subiecti subacvatici, alaturi de cei de la Manta Diving Lanzarote. 

Umbrella Project_10

Despre Museo Atlantico Lanzarote puteti citi si aici:https://fishtale.ro/2019/10/21/museo-atlantico/

Despre fotografia subacvatica cu model puteti citi si aici:https://fishtale.ro/2014/06/30/fotomodelul-subacvatic/

Umbrella Project_11
Umbrella Project_12
Umbrella Project_14
Umbrella Project_15
Umbrella Project_16
Umbrella Project_17

Next Post

Previous Post

© 2020 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén