Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

SS Thistlegorm – 2020

SS Thistlegorm Wreck

Nava de transport SS Thistlegorm a fost construita in 1939, in Anglia, cu un deplasament de 4,898 tone si o lungime de 128 de metri. 

In 1941 nava a fost rechizitionata de Marina Regala Britanica, inzestrata cu un tun antiaerian de 120mm si o mitraliera de calibru 40mm. Nava a fost desemnata sa asigure aprovizionarea trupelor Armatei 8 Britanice din Nordul Africii. 

Convoiul de aprovizionare din care facea parte  SS Thistlegorm astepta ca sa intre pe canalul Suez spre Mediterana, in zona Sha ab Ali.

In dimineata zilei de 06 octombrie 1941, doua bombardiere germane se intorceau dintr-o misiune esuata, ce viza bombardarea unei nave ce transporta trupe aliate pe frontul din Africa. Pilotii avioanelor vad convoiul ancorat si decid sa arunce incarcatura de bombe asupra sa. 

Doua bombe lovesc SS Thistlegorm in Depozitul 4 (Hold 4), ce continea munitie de razboi, creand o reactie in lant ce rupe nava in doua. Nava se scufunda in mai putin de 10 minute si inregistreaza 9 victime. 

Astazi SS Thistlegorm este una dintre cele mai celebre epave din lume, un muzeu subacvatic cu relicve din WWII. Nava este plina cu echipamente si masinarii de razboi: motociclete BSA si Norton, camioane Bedford, Ford si Morris, doua tancuri UC -MKII, doua locomotive, aripi si motoare de avion, pusti, munitie, componente de transmisiuni, cizme Wellington, etc. 

Un articol despre acesta epava puteti citi in linkul urmator: https://fishtale.ro/2014/05/09/s-s-thistlegorm/

Imagini detaliate despre epava puteti urmari pe: https://www.facebook.com/Fishtale.ro

Unexploded Ammo
120mm Anti Aircraft Gun
40 mm Machine Gun
Bow Section – Anchor
Bow Section – Diver

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén