Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

SS Thistlegorm: Motocicletele

In compartimentele de depozitare 1 si 2 de pe epava SS Thistlegorm se gasesc camioane de aprovizionare Ford, BedFord si Morris. Pentru a economisi spatiu de depozitare, aliatii au incarcat motociclete in lazile camioanelor.

Doua dintre cele mai utilizate modele de motociclete din WWII – Norton 16H si BSA M20, sunt printre principalele atractii din incarcatura SS Thistlegorm.

Adevarate modele de showroom, aceste motociclete sunt cele ce atrag fotografii subacvatici si sunt elemente emblematice pentru fotografia subacvatica la epave. 

Norton 16H –

cu codul de comanda WD16H – War Development use – a fost livrata catre fortele armate din 1936 pana in 1946, fiind cel mai longeviv model utilizat de armata. Norton 16H a avut numeroase utilizari, fiind folosita pentru training, recunoastere, controlul convoaielor militare, ca si vehicul de escorta.  Motocicletele Norton pentru armata au avut cateva variatii de culoare: Khaki Green, Khaki Brown, Olive Green si Dessert Camouflage.

BSA M20

este modelul ce a intrat in serviciul armatei in anul 1937, dupa ce doua modele au depasit testul celor 10.000 de mile. Principalele critici au fost ca erau incete si grele, cu o garda la sol mica, dar au castigat respectul prin rezistenta si usurinta in depanare. Aflate in utilizarea Armatei Britanice, BSA M20 au fost trimise pe toate teatrele de lupta in care fortele aliate au fost implicate.

Modelul M20 a continuat sa fie folosit pana in 1950 de catre armata. Sunt povesti care sustin ca unele exemplare au fost utilizate pana in 1960, fara sa fie servisate 6 ani, din lipsa pieselor de schimb. 

Aventura de a intra in spatiile cargo ale epavei este rasplatita de bogatia de relicve si artefacte de valoare muzeala, ce pot fi admirate plutind pe deasupra lor, sub apa. Spatiul mic de manevra te obliga la atentie crescuta pentru a nu te agata sau a deranja suspensiile de pe exponate.

Vechile vehicule de lupta gazduiesc acum noi ocupanti, din lumea subacvatica.

Prea putin deranjati de prezenta scafandrilor, pestii isi reiau imediat locurile favorite, odata ce vizitatorii ocazionali se indeparteaza. Lumina blitzurilor subacvatice releva istoria oamenilor, acum ocupata de vietuitoarele marine. 

Despre fotografia subacvatica la epave puteti citi aici:

https://fishtale.ro/2020/11/11/epava-ss-thistlegorm/
Fotografia subacvatica -epave

Next Post

Previous Post

© 2021 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén