Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Get Closer!

Este una din regulile fotografiei subacvatice. Trebuie sa fii cat mai aproape iar cand consideri ca esti destul de aproape de subiect, trebuie sa ajungi si mai aproape.
In zilele noastre avalansa de modele de camere este impresionanta iar calitatile lor sunt si mai abundente. Majoritatea utilizatorilor folosesc zoom-ul obiectivului pentru a prinde un cadru cat mai apropiat, in loc sa se apropie fizic cat mai mult de subiect. Aceasta este o cauza comuna a multor probleme semnalate de catre cei ce fotografiaza in mediul subacvatic.
Sistemul fotografic isi face treaba, de obicei, problema este ca fotograful este prea departe de subiect si atunci fotografia va suferi din lipsa culorilor, a focalizarii, a calitatii generale. Avantajul unui zoom este cel ca poti sa prinzi un cadru mai apropiat dar sub apa acest lucru nu este unul cel mai indicat. Multi fotografi au constat ca pozele lor nu sunt atat de bune pe cat si-ar fi dorit, una dintre cauze poate fi distanta fizica fata de subiect. Acesta situatie are un remediu simplu – trebuie sa ajungi, fizic, mai aproape de subiect.
Utilizarea lentilelor fixe pe sistemele DSRL sau mirrorless te obliga sa te apropii fizic cat mai mult de subiect. Pentru utilizatorii de camere compacte sfatul este sa uite de zoom si sa incerce sa se incadreze subiectul doar prin apropierea fizica de acesta.
Cateva exemple ale unor imagini realizate cu lentila de 60mm f2.8 le gasiti aici:http://fishtale.ro/sliders-list/closer-look/


related post

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén