Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Fotografia subacvatica – Macro

Macro este unul dintre modurile preferate de catre fotografii subacvatici pentru ca pot sa puna in valoare detalii greu observabile. Cu cat factorul de marire este mai mare cu atat detaliile devin mai ciudate si poti sa transformi creaturi miniaturale in adevarati monstri.
Se spune ca fotografia macro este mai usoara, asigurand poze de o calitate deosebita ca si claritate, deoarece coloana de apa dintre subiect si lentila este mica. De subiecti nu duci lipsa, daca ai rabdare si ai ochiul format pentru a descoperi micile creaturi sau detalii neobisnuite.
Ca si tehnica, este recomandat sa se utilizeze modul Manual sau Macro din meniul principal al camerei. Este nevoie de o o profunzime de camp cat mai mare, recomandat este setarea aperturii la f22-f32(f8-f11 la camerele compacte).
Senzitivitatea ISO trebuie setata cat mai mica(ISO 100-400) iar viteza de declansare la 1/125s. Daca se foloseste blitz extern trebuie setat la putere maxima si trebuie sa se afle deasupra carcasei si putin in spatele ei. Aveti grija ca umbra blitzului sa nu se proiecteze peste subiect.
Este important sa va apropieati cat de mult puteti de subiect. Este bine sa va apropiati cu camera la nivelul ochilor, se spune ca animalele marine se sperie cel mai mult de ochi!
Cateva exemple ale unor imagini macro realizate cu lentila de 60mm f2.8 le gasiti aici:http://fishtale.ro/sliders-list/macro-set_2012/


related post

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén