Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Intalniri remarcabile

Manta ray – Manta Alfredi
Posibilitatea de a inota alaturi de aceste animale deosebite transforma o scufundare obisnuita intruna memorabila. Desi sunt multe locuri unde le poti intalni, niciodata nu poti fi sigur ca le vei gasi exact in locul dorit. Asa incat, de aceasta data, ne-am incercat norocul ademenindu-le cu lumina. Un reflector puternic aprins pe puntea de scufundari a barcii a adunat plancton, pesti mici si crustacee ce a transformat apa intro supa vie. In timp ce noi luam cina, a aparut si musafirul nostru. Cina noastra a fost compromisa si s-a racit in farfurii. Urmatoarea ora a fost dedicata intalnirii cu manta.
Pentru sedinta foto ce a urmat am renuntat la lumina de focalizare si blitzul extern, pentru a nu o stresa. Am folosit lentila fisheye, am crescut ISO la valorile mari si am incercat sa mentin viteza la 1/100. Apoi a ramas factorul distanta. Am incercat sa ma apropii astfel incat sa nu sperii manta si sa pot ramane alaturi de ea o perioada cat mai lunga.
Rezultatul se poate vedea aici: http://fishtale.ro/sliders-list/manta-encounter-bw/


related post

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén