Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

CFWA(close focus wide angle)

Fotografia CFWA (close focus wide angle) – este una din tipurile de fotografie subacvatica care ridica unele probleme aparte.
Problema principala este iluminarea intregii scene astfel incat sa avem atat primplanul cat si fundalul clar. Lentilele ultrawide ne ofera posibilitatea de avea subiectul foarte aproape de lentila si ofera imaginii o adancime de camp buna.
CFWA se poate realiza in modul Manual al camerei foto. Pentru a controla iluminarea fundalului se regleaza din viteza de declansare. Pentru iluminarea primplanului se foloseste blitzul. Astfel se poate realiza expunerea dorita.
De obicei, obiectivul trebuie sa fie la 30 de cm fata de subiectul din primplan. Lentilele recomandate sunt cele care ofera posibilitatea de a focaliza de la o distanta cat mai mica fata de subiect.
In acest gen de fotografie este acceptat asa numitul hot spot pe subiectul din prim plan, pentru o mai buna evidentiere a sa.
O galerie de imagini se poate vizualiza aici:http://fishtale.ro/sliders-list/cfwa_2013/


related post

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2018 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén