Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Olympus TG Tracker – hands-on review

Olympus Stylus TG Tracker – hands-on review
A sosit si noul nostru companion pentru expeditia din Filipine – Olympus TG Tracker. Tot cu suportul Olympus Romania prin MGT Educational, carora le multumim pentru implicare si suport.
Eu mai povestisem de action camera Olympus Tough TG Tracker intrun post anterior.
Dar acum chiar am sansa sa il pun la lucru si inca la greu: ne asteapta vizitarea a 4 insule din Filipine, multe scufundari de tot felul, trekking, cascade, rezervatii naturale, plaje, peisaje si,bineinteles, Rechini! Noul proiect WEPA ne va da sansa sa interactionam cu cei implicati in protejarea ariilor marine si a animalelor amenintate din zona.
Dar sa revenim la Olympus TG Tracker, primul action cam a celor de la Olympus.
Principalele caracteristici pe aveti aici
Eu am sa va povestesc primele impresii dupa ce am desfacut cutia.
Cat e de Tough?
• Rezistenta la socuri: Rezistent la caderi de la inaltimi de pana la 2.1m
• Rezistenta la apa: Rezistenta la apa pana la presiuni echivalente cu o adancime de 30 m
• Rezistenta la inghet: Rezistenta la inghet pana la -10°C
• Rezistenta la strivire: Rezistenta la strivire pana la 100kg
• GPS: Da
• Busola electronica: Da
• Accelerometru: Da
• Termometru: Da
• Manometru: Da
• Detector subacvatic: Da
• Dimensiuni: 35.0 x 56.5 x 93.2 mm
• Greutate: 180 g

Este surprinzator de mic si de compact dar totodata ai senzatia de robustete, datorita calitatii materialului folosit si a greutatii/densitatii. Nu este la fel de usor ca alte actioncamuri de pe piata dar totusi nu are decat 180 grame. Ideea ca pare dens, solid, serios.

Dupa ce m-am lamurit cu butoanele, am inceput sa trec in revista meniul si setarile. Meniul nu este la fel de complicat cum ne obisnuise Olympus dar nici prea intuitiv. Ideea e ca odata intrat in Setari ai acces la cateva functii principale:Movie, Photo, Time Laps, Settings, Play
Spre exemplu: odata selectata functia Filmare, poti seta diferite alte variabile tehnice din submeniuri. Problema a fost cand vrei sa te intorci la Meniu Principal. Aici m-am incurcat nitel deoarece aveam ca optiuni submeniu Exit si Buton Principal Menu. Dar apasand butonul Menu nu te intoarce la meniul principal, nici apasand functia Exit, asa ca…m-am blocat. Dupa cateva incercari am inteles ca trebuie apasat butonul OK pentru a te intoarce la meniul principal cand ai terminat de navigat prin submeniuri. Deh…intuitiv, huh!

Odata pornita camera am fost placut impresionat de unghiul de 204 grade si de calitatea ecranului.
Am facut doar cateva poze de test in interior :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olympus Tg Tracker vine la pachet cu cateva accesorii. Unul dintre acestea este un accesoriu care protejeaza lentila sub apa si care se monteaza simplu. Mai intai exista un buton in partea stanga a lentilei – cum te uiti la lentila. Acesta are functia de opritor si se trage pentru a putea desuruba domul(semisfera) de pe lentila. Acesta odata inlaturat se poate monta accesoriu pentru modul subacvatic – urmand pasii firesti, in sens invers.

In pachet mai vine si un suport maner care se monteaza folosind filetul standard de la baza action cam Olympus TG Tracker. Arata destul de cool – ca un pistol, sper sa nu am probleme prin aeroporturi…sau mai bine de evitat sa fie folosit pe acolo. Nu se stie cat de sensibili sunt cei de la politia vamala.
Filetul este universal asa incat se poate monta pe orice trepied, monopied sau selfie stick, daca vreti sa folositi din accesoriile care deja le aveti.
Manerul are o gaselnita interesanta – are o mica oglinda integrata care sa va ajute la incadrare atunci cand vreti sa va faceti un selfie.


Pe langa aceste doua accesorii, in cutie vine cablul de alimentare si un cablu usb pentru conectare cu computerul.
Punctul minus, din punct de vedere al unuia care calatoreste cu acesta camera, este faptul ca nu ai un incarcator de baterie, ci trebuie sa conectezi camera pentru a incarca bateria. Deci nu poti folosi camera cu o baterie de schimb, cat timp cealalta s-ar incarca. Dar exista ca si accesoriu optional, asa ca va recomand sa va achizitionati un incarcator extern de baterie.
Cardul este mini sd si este bine sa fie unul de capacitate mare pentru ca calitatea imaginii este 4K, deci fisierele vor fi generoase.

Testare la piscina:

Olympus TG Tracker_pool from WEPA on Vimeo.

Next Post

Previous Post

© 2023 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén