Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Epava Kled Gaeow

Daca ajungeti in zona Phuket, PhiPhi Island si doriti sa aveti parte de o experienta memorabila de scufundari va recomand epava Kled Gaeowvezi video

Epava Kled Gaeow se afla scufundata la circa 1km de coasta insulei PhiPhi si este una din principalele subiecte de fotografie subacvatica din zona. 

Yellow Snapper

Nava a avut o cariera de 60 de ani in serviciul Royal Thai Navy, ca vas de transport. In 2014 a fost dezafectata si donata PhiPhi Marine Park pentru a deveni un recif artificial si o atractie pentru scafandrii din toata lumea.

Epava Kled Gaeow are o lungime de 49 de metri si se afla scufundata la o adancime de 26 de metri, pe un fund de mare nisipos. Desi partea superioara a epavei se afla la o adancime de 16 metri, nu este o epava pentru scufundatori incepatori. In zona exista curenti puternici si cateodata vizibilitatea poate sa scada drastic, astfel incat scufundarile la Epava Kled Gaeow  sunt considerate a fi de nivel intermediar – avansat. 

Pentru pasionatii de fotografie subacvatica, aici veti gasi numerosi subiecti, cateodata prea multi pantru a putea fi fotografiati pe indelete.

Cand am coborat pe firul de siguranta de la suprafata catre epava, imi era greu sa deslusesc forma epavei din bancul urias de pesti care o inconjura. Veti intalni yellow snapper, white snapper, glassfish, puiet de barracuda, trevally. Pe punti, stand la pinda, veti intalni scorpion fish, stone fish, lion fish sau porcupine puffer fish. Merita sa faceti chiar mai multe scufundari la acesta epava, daca vreti sa o explorati pe indelete. 

Porcupine Pufferfish

Dar ca sa intrati in atmosfera va invit sa urmariti videoul de mai jos: 

Epava Kled Gaeow

Despre ce se poate vizita in zona, ca si destinatii de scufundari mai puteti citi aici: https://fishtale.ro/2020/02/19/marea-andaman/

Despre fotografia subacvatica puteti urmari pagina: https://www.facebook.com/Fishtale.ro/

Next Post

Previous Post

© 2021 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén