Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Testoasele din galapagos

Testoasele din Galapagos(Geochelone nigra) sunt ectoterme (cu sânge rece), așa că stau la soare timp de 1-2 ore dimineata, pentru a absorbi căldura prin carapacea întunecată, înainte de a se hrăni activ timp de 8 – 9 ore pe zi. Ele călătoresc mai ales dimineața devreme sau după-amiaza târziu între zonele de odihnă și pășune. Viteza de deplasare este de 0,3 km/h.

De obicei, pe insule, testoasele de Galapagos le intalnesti in ferme, ce sunt organizate de diferiti proprietari de terenuri, care si-au facut o mica afacere din asta. Testoasele traiesc libere, in continuare, numai ca proprietarii de teren, ce au avut noroc ca terenul lor sa fie preferat de un grup de testoase, au imprejmuit acest loc si au inceput sa taie bilete. Au o parcare, magazin de suveniruri, o mica terasa cu bauturi racoritoare si o suprafata mare unde traiesc aceste testoase. Ele migreaza sau isi modifica comportamentul migrator in functie de conditiile de pe terenul respectiv. Astfel, acesti antreprenori le-au creat conditii de hranire, mici iazuri cu apa si noroi pentru racorire, au plantat copaci pentru umbra, etc, astfel incat testoasele sa renunte de plimbarile lor.

Pe insulele mai mari și mai umede, testoasele din Galapagos migrează sezonier.

Astfel ele se deplaseaza între altitudini joase, care devin câmpii ierboase în anotimpul umed, și zone cu pășuni cu o altitudine mai mare (până la 600 m )în sezonul uscat. Aceleași rute au fost folosite de mai multe generații, creând căi bine definite cunoscute sub numele de „autostrăzile testoasă”.  Pe aceste insule mai umede, testoasele cu cupolă sunt gregare și se găsesc adesea în efective mari, spre deosebire de dispoziția mai solitară și teritorială a broaștelor cu șea.

Testoasele din Galapagos se odihnesc uneori în bălți cu noroi sau în bazine formate de ploaie. Acest comportament poate fi atât un răspuns termoregulator în timpul nopților răcoroase, cât și o protecție împotriva paraziților, cum ar fi țânțarii și căpușele. S-a observat că unele broaște țestoase se adăpostesc noaptea sub marginile unor stânci. Altele au fost observate dormind într-o depresiune simplă pe pământ. Testoasele folosesc aceleași locuri de odihnă, ce are ca rezultat formarea unor gropi mici și nisipoase. 

Despre experientele subacvatice si diversitatea vietuitoarelor din arhipelagul Galapagos puteti citi aici: https://fishtale.ro/2019/03/28/wolf-island-galapagos-2019-ep-3/

O galerie de imagini din Galapagos puteti vizualiza aici: https://fishtale.ro/portofoliu/

Next Post

Previous Post

© 2021 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén