Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

SS thistlegorm : Camioanele

Pe epava SS Thistlegorm camioanele Fordson WOT sunt un alt subiect celebru pentru fotografia subacvatica.

Fordson WOT(War Office Transport) a fost un model de camion militar produs de Ford, sucursala din Marea Britanie. Modelul Fordson WOT a fost produs in timpul celui de-al doilea razboi mondial in fabrica Dagenham, de langa Londra. Intre anii 1939 si 1945 au fost produse 130.000 de camioane WOT. Fordson a fost denumirea folosita de Ford pentru vehiculele comerciale produse in Anglia.

Modelul Fordson WOT a fost dezvoltat in Dagenham si a fost produs cu o cadenta de 130 de camioane pe zi. Ford WOT a avut 5 variante, modelele 1, 2, 3, erau cu tractiune fata(2×4) iar modelele 6 si 8 erau cu tractiune 4×4. Toate modelele au fost echipate cu un motor de 3621 cm3, cu o putere de 85cp. Cutia de viteze era una manuala cu 4 viteze, modelele 4×4 erau echipate cu reductor. 

Pe epava SS Thistlegorm camioanele Fordson WOT se pot intalni in compartimentele de depozitare 1 si 2.

Pentru a eficientiza spatiul, camioanele au fost incarcate cu motociclete, astfel ca este destul de dificil in a alege subiectul favorit pentru fotografiile subacvatice. Camioanele sunt parcate bara la bara, ceea ce face complicata gasitea unui unghi bun de fotografiere. 

Din pacate, scafandri interesati de artefacte pentru a le vinde ulterior, au luat mai toate componenetele ce se puteau fura cu usurinta. Astfel mai exista doar 1-2 camioane ce mai au volan, restul fiind rupte sau furate cu totul.

Despre fotografia subacvatica la epave puteti citi aici:https://fishtale.ro/2020/11/11/epava-ss-thistlegorm/

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén