Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Anemone City

Revin la Daedalus Reef cu o noua poveste despre un alt loc de scufundari celebru, printre pasionati: Anemone city.

Despre Daedalus Reef si diferitele specii de rechini ce pot fi intalnite aici am mai povestit in articole anterioare:

 Daedalus Reef – Rechinul ciocan

sau

https://fishtale.ro/2017/08/11/daedalus-reef-casa-rechinilor-ciocan/

Din fericire, datorita localizarea sale, departe de tarm, Daedalus Reef este mai putin frecventat de scafandri sau pescari. Astfel vei putea gasi o multitudine de corali tari sau moi, in stare excelenta. Intre acesti corali isi gasesc casa un numar urias de specii de pesti tropicali. 

anemone city
Anemone city
Datorita formei si pozitionarii sale, Daedalus Reef este mereu expus la curenti marini care pot fi destul de dificili, pentru orice scafandru.

Curentii, de obicei, se sparg de extremitatea nordica si curg pe ambele parti, estica si vestica. In partea de sud este un platou ce coboara lin spre 40-50 de metri, dupa care urmeaza o cadere verticala spre abis.

Daca Daedalus Reef este casa rechinilor ciocan si a catorva alte specii de rechin rar intalnite, cum ar fi rechinul vulpe, pe partea de vest se afla o colonie impresionanta de anemone: Anemone city(Orasul anemonelor). In acesta zona, o mare parte de recif este acoperit de anemone si de celebrii sai ocupanti : pestele clown/ anemone fish, sau …mai cunoscut sub numele de Nemo. 

anemone fish
Anemone fish – Nemo

De obicei aceste anemone sunt 1-2 maxim, intr-o zona de recif, sau se intind pe fundul marii, punctual pe o anumita zona. Anemone city este diferit. Anemonele au ocupat o parte din peretele recifului, pe o margine a sa, intre adancimi de 5-10 metri, pe o lungime de circa 10 metri. Toata zona este ticsita de anemone si plina de pesti sai favoriti. 

Anemone city este visul oricarui fotograf de macro, unde poti fotografia pesti, crabi au creveti minusculi ce stau ascunsi in anemone. Asta daca ai lentila de macro cu tine. Ceea ce nu a fost cazul meu. 🙁

A trebuit sa ma multumesc cu lentila wide din dotare si sa incerc sa surprind din frumusetea acestui loc special de scufundari din Marea Rosie. 

Mai jos cateva din cadrele mele favorite:

anemone
Anemone

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén