Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Reciful in alb-negru

Trebuie sa fii curajos sa reduci culorile oceanului la alb-negru?

Reciful de corali este cunoscut pentru coloritul sau vibrant si divers dar astazi o sa povestesc despre conversia la alb-negru si…mult gri. 

Dar cateodata unele peisaje sau animale subacvatice au putine culori de la care sa pleci in compozitia ta. Asa ca unele cadre parca cer acesta conversie la alb-negru.

Cand am ochiul in vizorul carcasei, imi dau seama ca acest cadru este menit sa fie convertit ulterior. Nu, nu sunt atat de scrupulos incat sa imi setez camera sa traga imaginile direct alb-negru. Prefer sa folosesc ulterior Lightroom pentru acesta transformare. 

ALB-NEGRU

Sunt cateva motive care conduc la acesta solutie in fotografia subacvatica:

Este usor de convertit – cu un simplu click in Lightroom poti sa vezi si sa compari imaginile in varianta color sau alb negru. Asa poti sa iei mai usor decizia ce cale vei urma in prelucrarea imaginii.

ALB-NEGRU

Diversitatea – in momentul in care fotografiezi un subiect favorit si ai sansa sa tragi mai multe cadre, de cele mai multe ori constati ca ai tras …prea multe. Nu toate sunt cele mai bune sau corecte. Dar totusi, de dragul diversitatii, incerci si cateva conversii alb-negru. 

ALB-NEGRU

Salvarea unor imagini, care datorita conditiilor de fotografiere, nu au iesit cum ne dorim. De multe ori conditiile subacvatice iti pot ruina cadrul mult dorit: blitzul nu vrea sa se declanseze, apa este plina de suspensii, soarele iti joaca feste, etc. Solutia este conversia alb negru, care poate atenua sau corecta din aceste inconveniente. 

ALB-NEGRU

Nu toate imaginile pot fi salvate prin acesta conversie sau nu este solutia ideala. Trebuie sa te bazezi pe spiritul autocritic cand faci acesta transformare. 

Sau poti sa mergi pe mana instinctului, cum spuneam,  unele imagini cer sa fie convertite la alb negru. 

Mai multe informatii despre fotografia subacvatica alb-negru puteti citi in articolele anterioare:https://fishtale.ro/2017/11/07/fotografia-subacvatica-alb-negru/

ALB-NEGRU
ALB-NEGRU
ALB-NEGRU
ALB-NEGRU

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén