Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Cât de comună e meduza comună?

Ideea de a te scufunda  sau înota într-o apă plină cu meduze comune sau meduza lună(Aurelia aurita) nu pare atractiv la o primă impresie. Cu toții ținem minte plaja de la Marea Neagra plină de meduze descompuse și nu prea îți venea să intri în apă.

Experiența de a întâlni acestă creatură marină în mediul ei natural este subevaluată, din punctul meu de vedere. Trebuie să privești prin lentila potrivită pentru a descoperi frumusețea în simplitatea sa.

Prin frumusețea și particularitățile sale, această specie captivantă ne oferă oportunitatea de a explora universul său plin de mister și de a înțelege importanța sa în ecosistemele marine.

Aurelia aurita este o meduză caracterizată de un corp în formă de clopot, cu un diametru care poate ajunge până la 40 de centimetri. Acesta prezintă transparență și o eleganță aparte, iar tentaculele subțiri, care se extind în jurul marginii clopotului, sunt dotate cu celule urzicătoare. Această meduză se remarcă prin simplitatea și delicatețea sa.

Adaptabilitatea sa la condiții variate permite acestei meduze să se dezvolte într-o varietate de ecosisteme.

Această specie se deplasează prin apă folosind contracții ritmice ale clopotului său, iar tentaculele sale sunt utilizate pentru capturarea hranei și pentru apărare.

Aurelia aurita joacă un rol semnificativ în ecosistemul marin. Ca prădător, hrănește-se cu diferite organisme marine, precum planctonul și alte organisme mici. De asemenea, meduza lună servește ca hrană pentru alte specii, contribuind la echilibrul lanțului trofic. Prezența sa într-un ecosistem maritim poate oferi indicii cu privire la sănătatea și stabilitatea acestuia.

În general, meduza Aurelia aurita nu reprezintă o amenințare semnificativă pentru oameni. Totuși, tentaculele sale pot conține celule urzicătoare, care pot provoca iritații ușoare la contactul cu pielea umană.

Este important să se evite atingerea sau apropierea excesivă de aceste creaturi în timpul activităților marine.

Despre fotografia subacvatică puteți citi mai multe aici: https://www.facebook.com/Fishtale.ro/

Despre meduza comună am mai scris și aici:

Galeria de imagini : Meduza comună(Aurelia aurita)

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén