Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Umm Khararim – Part 1

Una dintre cele mai așteptate scufundări de pe itinerariul St. John este legendarul site de scufundări Umm Khararim. Deși este o zonă destul de îndepărtată de accesul bărcilor de daily dive, popularitatea sa crescută a afectat această locație de diving. Vizitele numeroase ale scafandrilor au dus la deteriorarea coralilor, supraaglomerare și distrugeri ale ecosistemului. 

Umm Khararim - fotografie subacvatică

Atractia lui Umm Khararim constă în peșterile sale subacvatice uluitoare și viața marina vibrantă. Din nefericire, traficul intens a dus la spargerea coralilor duri și deteriorarea coralilor moi, aruncând o umbră asupra splendorii naturale a sitului. Ghizii de scufundări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cozile lungi de scafandri care navighează și se învălmășesc în peșteri, nerespectând eticheta adecvată. Este descurajant să asistăm la efectele dăunătoare ale activității umane necontrolate asupra acestui ecosistem delicat.

Umm Khararim - fotografie subacvatică
Umm Khararim este o capodopera subacvatica care merita cea mai mare grija si respectul nostru. 

Atracția mea pentru acest gen de dive site este în principal datorită modului creativ în care poți explora lumina sau lipsa acesteia. Este dificil să ai șansa să fotografiezi o încăpere sau un coridor, care să fie liber de alți scafandri sau să nu fie cu nisipul ridicat în suspensie de trecerea grupului anterior. Totuși, poți să te folosești de toate aceste inconveniente pentru a crea câteva cadre altfel.

Acum, revizuind pozele realizate în ultima vizita la Umm Khararim, am decis să prezint experiența de fotografie subacvatică în două părți: prima parte prezint ambientul cavernelor și coridoarelor din zonă, cea de-a doua parte vă voi prezenta locatarii acestui recif deosebit. 

Umm Khararim - fotografie subacvatică

Instinctul oricărui scafandru este ca odată ce te apropii de caverne să aprinzi lanterna sau să folosești blitzurile. Dacă stai câteva momente ochii se vor obișnui cu lumina slabă. Ulterior poși să renuți la luminile sistemului fotografic și să încerci câteva cadre cu lumină naturală.

Despre fotografia subacvatică în caverne mai puteți citi aici: https://fishtale.ro/2016/01/08/fotografia-subacvatica-in-caverne/

Despre fotografii subacvatice din ultima excursie puteți urmări aici: https://www.facebook.com/Fishtale.ro

În continuare voi aduce în atenție atmosfera din interiorul Umm Khararim, cu luminile și umbrele sale:

Umm Khararim - fotografie subacvatică

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén