Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Meduza lună

Meduza lună (Aurelia aurita) este o meduză comună care este ușor de recunoscut după cele patru gonade în formă de potcoavă, care sunt vizibile prin vârful semisferei translucide. Specia își primește numele comun pentru felul în care semisfera sa opacă seamănă cu o lună plină.

Meduzele lună sunt consumate ca hrană, mai ales în China. Specia este îngrijorătoare deoarece o supraabundență de meduze scade semnificativ nivelurile de plancton.

Meduza lună este o carnivoră care se hrănește cu zooplancton, inclusiv protozoare, diatomee, ouă, crustacee, moluște și viermi. Meduza nu este un înotător priceput, folosindu-și în principal tentaculele scurte pentru a rămâne lângă suprafața apei. Planctonul rămâne prins în mucusul care acoperă animalul și trece prin cili în cavitatea sa bucală pentru digestie.

Meduzele lună își absoarb propriul țesut și se micșorează dacă sunt înfometate. Ele cresc la dimensiunea lor normală atunci când mâncarea devine disponibilă.

Oamenii întâlnesc frecvent meduze lună din cauza abundenței și preferinței lor pentru apele de coastă. Aceste meduze ustură, dar veninul lor este blând și considerat inofensiv. Orice tentacule care se lipesc de corpul uman pot fi clătite cu apă sărată. Veninul poate fi apoi dezactivat cu  o compresă caldă, oțet sau bicarbonat de sodiu.

Mai multe despre tehnici de fotografie subacvatica puteti citi aici:https://fishtale.ro/2022/03/09/maincolor/

Mai multe fotografii subacvatice puteti viziona aici: https://fishtale.ro/portofoliu/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Next Post

Previous Post

© 2023 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén