Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Umm Khararim – Part II

Există discuții despre construirea unui centru de scufundări sau a unui complex de vacanță în această zonă îndepărtată a Egiptului, ceea ce poate duce la o creștere a numărului de bărci de zi care vizitează St. John’s. Această perspectivă este alarmantă, deoarece creșterea traficului de bărci și managementul inadecvat ar dăuna și mai mult recifului. Păstrarea unei stări sănătoase a Umm Khararim necesită eforturi colective și decizii înțelepte, asigurându-se că site-ul rămâne accesibil, salvându-i în același timp integritatea naturală.

În acest episod am să vă povestesc despre ce poți întâlni în cavernele din Umm Khararim. De obicei, nu știi la ce să te aștepți că vei vedea după următorul colț de coridor. 

Sunt zone în care curenții de apă sunt mai puternici și adună o mulțime de pești care vin să se hrănească. Sau sunt zone care la prima vedere par pustii. La Umm Khararim vin să se adăpostească prădătorii nocturni sau cei care au nevoie de puțină odihnă pe timpul zilei. Unele zone sunt ca niște creșe, sunt pline de puiet de pești, care ocupă de obicei zonele langa intrări. 

Din punct de vedere al fotografiei subacvatice, este provocator să surprinzi subiecții în acest mediu cu diferențe mari între zonele luminoase și cele întunecate. 

Folosirea blitzurilor subacvatice este dificilă în caverne. Cu siguranță vor speria subiecții, ce vor fi greu de găsit ulterior, în toate aceste cotloane.  Apoi este problema backscatter-ului, suspensia din apă care afectează claritatea imaginilor. Cu puțină răbdare și ceva practică se pot realiza imagini cu puternic impact vizual. 

Despre fotografia subacvatică în caverne mai puteți citi aici: https://fishtale.ro/2016/01/08/fotografia-subacvatica-in-caverne/

Prima parte a actualului articol puteti citi aici: https://fishtale.ro/2023/06/07/pesteri-subacvatice/

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén