Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Isabela Island – Galapagos ep.5

Ultima zi de scufundari am petrecut-o in drumul spre Santa Cruz Island, locul de unde urma sa pornim spre casă. Ghidul de scufundari a decis sa oprim langa tarmul celei mai mari insule din arhipelagul Galapagos.

Isabela Island este cea mai mare si mai noua, ca si formare, dintre insulele arhipelagului. 
Yellow grunt_1
Yellow grunt_2

Este pozitionata pe Ecuator si asa am devenit si noi marinari – trecand Ecuatorul cu vasul de scufundari. E drept, Botezul lui Neptun il luasem inainte la Wolf si Darwin, in curentii de acolo. Cele doua scufundari ale zilei si ultimele ale safariului de scufundari, au avut loc intr-un golf, langa Cape Marshall. 

Yellow grunt_3
Yellow grunt_4

Zona se anunta promitatoare din punctul de vedere al faunei subacvatice. Odata intrati in apa, am constat ca vizibilitatea se….inrautatise, coborase la 10-15m. In apa era un strat gros de plancton. Am ales un traseu sigur, pe langa peretele de stanca si am inceput sa exploram diversele formatiuni stancoase formate din lava, in care isi aveau adapostul white tip reef shark, green turtle, marble ray si multe specii de pesti. 

White tip reef shark
White tip reef shark
White tip reef shark
Am incercat sa ma axez mai putin pe fotografia subacvatica si sa ma bucur de multimea de animale marine ce era in jurul meu. Stiam ca, destul de curand, imi va fi dor de o scufundare…nereusita, din punctul de vedere al fotografiei subacvatice.

Cateodata este bine sa pui camera deoparte si sa te bucuri de ce ai in jurul tau, pesti, rechini, pisici de mare, colegi de scufundare. 

White tip reef shark
White tip reef shark
Grouper
Marble Ray
Romania Buddy Team

Despre rechini in fotografia subacvatica mai puteti citi aici: https://fishtale.ro/2016/07/22/2304/

Despre Galapagos, ca destinatie de scufundari, mai puteti citi aici: https://fishtale.ro/2019/02/18/bartolome-island-galapagos-2019-ep-1/

Next Post

Previous Post

© 2020 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén