Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Monocrom – Galapagos ep.6

Se stie ca oceanul Poate fi surprinzator de colorat cu nuante si combinatii din cele mai neobisnuite. Dar, cateodata, pur si simplu simti ca Alb – Negru este Calea. 

Dar cum decizi ca o fotografie subacvatica poate fi prezentata in alb-negru, monocrom. Desi tehnologia de astazi iti permite sa transformi orice imagine colorata intr-una alb-negru, in fotografia subacvatica, lucrurile stau nitel diferit. Trebuie sa tinem cont de cateva considerente:

  • contrast,
  • tonalitate,
  • luminozitate,
  • subiect.

La acestea se adauga celelalte impedimente, specifice fotografiei subacvatice: 

1. Vizibilitate

In apa vizibilitatea, de cele mai multe ori, nu depaseste 10-15metri. O vizibilitate de 30 metri este memorabila. Suspensiile din apa tind sa fie evidentiate in imagine, cand folosesti blitzurile subacvatice.

2. Adancimea

Sa faci fotografii subacvatice pana in 10 metri adancimeeste una, alta este sa faci fotografii sub 30m. Modul in care dispar culorile in coloana de apa este standard si este guvernat de legile fizicii. 

3. Distanta fata de subiect

Nu totdeauna poti sa micsorezi distanta dintre camera si subiect, unii subiecti nu sunt destul de cooperanti sau lentila pe care o folosesti nu este cea potrivita pentru context.

4. Curentii subacvatici

Cand trebuie sa faci o scufundare in curent – drift dive – prima grija este siguranta ta si a partenerului de scufundare. Sa faci fotografii la drift dive, nu este cea mai buna idee. Uneori este indicat sa lasi camera deoparte si sa te bucuri de peisaj.

5. Timpul petrecut pentru a face o fotografie

Desi se aseamana cu fotografia de wildlife, unde nu stii daca vei avea sansa sa te apropii de subiect, in fotografia subacvatica timpul este limitat de dimensiunea butelii, consumul personal de aer, profilul de scufundare, etc. Astfel te trezesti ca nu ai mai mult de 10-15 minute ca sa prinzi cadrul mult visat cu subiectul. Daca si subiectul este cooperant si apare conform planului dinainte stabilit 🙂

Realitatea subacvatica din Galapagos m-a ghidat spre solutii mai excentrice din punctul de vedere al tehnicii fotografiei subacvatice.

Rezultatul acestui experiment il regasiti mai jos si ramane la aprecierea fiecaruia valenta sa:

Hammerhead Shark – Front view
Eel Garden
Eel & Shark
State of Fish_1
State of Fish_2
State of Fish_3
State of Fish_4
State of Fish_5
Moonside
Pair of Hammerheads
School of Hammerheads
Hammerhead – Aerial view_1
Hammerhead – Aerial view__2
Hammerhead – Aerial view_3
Turtle

Despre Galapagos mai puteti citi aici: https://fishtale.ro/2019/03/28/wolf-island-galapagos-2019-ep-3/

Despre rechinii ciocan mai puteti citi aici:https://fishtale.ro/2017/08/11/daedalus-reef-casa-rechinilor-ciocan/


related post

Next Post

Previous Post

© 2020 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén