Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Salem Express

Pentru cei ce nu au auzit despre epava Salem Express am sa fac o scurta recapitulare:

-Salem Express a fost un ferryboat construit in 1964 in Franta. Vasul avea o lungime de 100 metri iar o parte din prova se putea ridica pentru a incarca/descarca autovehicule. 

-Salem Express facea curse regulate intre portul Safaga(Egipt) si Jeddah(Arabia Saudita) 

-In decembrie 1991, nava se intorcea de la Jeddah si era plina cu pelerini ce participasera la pelerinajul anual de la Mecca.

-Capitanul decide sa urmeze o noua ruta decat cea normala, pentru a scurta voiajul cu 2 ore. Salem Express este prins intr-o furtuna ce il impinge in Hyndman Reef, lovind cu putere reciful. Vasul ia rapid apa si se scufunda in 10-20 minute.

-Cifrele oficiale indica 470 de pasageri din care au supravietuit 180. Realitatea insa arata alte cifre, se vehiculeaza ca pe vas ar fi fost circa 1000 de pasageri. De obicei feriboturile sunt incarcate peste capacitatea desemnata in acea zona. 

 epava Salem Express
 epava Salem Express
Salem Express este considerat a fi un mormant colectiv, de aici ideea ca nu ar trebui sa se faca scufundari la acesta epava.

Scufundarile la aceasta epava sunt incarcate de emotie datorita povestii tragice si a faptului ca gasesti la tot pasul resturi de bagaje, obiecte personale si alte elemente care iti aduc aminte de tragedie. 

 epava Salem Express

Epava de 100 m lungime este dificil de parcurs intr-o singura scufundare, recomand macar 2 scufundari pentru a putea vizita pe indelete. Tot pentru linistea voastra este de preferat sa folositi un cilindru de 15 litri de aer. 

Penetrarea in interiorul epavei este posibila dar nu este recomandata daca nu ai o flotabilitate perfecta, datorita multitudinii de coridoare, scari, elemente de mobilier si infrastructura. Sunt cateva zone, cum ar fi puntea superioara, coridoarele de acces si restaurantul ce sunt mai usor de abordat. 

 epava Salem Express
 epava Salem Express
 epava Salem Express

Epava porneste de la o adancime de 12 metri iar fundul marii se gaseste la 30 metri. Daca ai timp poti descoperi o multitudine de vietuitoare marine ce si-au gasit adapost pe reciful artificial al epavei. 

Mai multe detalii despre povestea trista a Salem Express puteti citi in linkul alaturat:https://fishtale.ro/2019/07/01/salem-express-marea-rosie/

 epava Salem Express
 epava Salem Express
 epava Salem Express
 epava Salem Express
 epava Salem Express
 epava Salem Express

Next Post

Previous Post

© 2022 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén