Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Maincolor

Maincolor este abordarea din tehnica de fotografie subacvatica in care se urmareste obtinerii unor imagini cu o culoare dominanta. Pentru orice fotograf subacvatic problema este cum sa obtina culori vibrante in imaginile sale subacvatice. Este fotografierea unei culori predominante o solutie?

maincolor - red fishes

La inceputul carierei oricarui fotograf subacvatic, imaginile se remarca prin culori spalacite, multe tonuri de albastrui si gri cenusiu. Abilitatea de a obtine imagini vibrante vine odata cu stapanirea tehnicilor de fotografie subacvatica. Dar pentru asta ai nevoie de antrenament.

Una dintre solutii este de a iti concentra atentia si abilitatile pe un anumit stil fotografic – macro/ wide/ portret, ori a cauta anumite specii de pesti sau de corali sau in a fotografia o culoare predominanta-maincolor.
maincolor - red fishes

Marea Rosie este destul de ofertanta cand vine vorba despre o lume subacvatica plina ce culori. Este usor sa decizi ca la urmatoarea scufundare sa fotografiezi cu focus maincolor. 

Poate este putin confuzabil, nu este vorba de monocrom sau conversia fotografiilor color in alb-negru. Este vorba de a alege o culoare predominanta si a fotografia astfel de cadre, incercand diferite pozitionari:

  • cu soarele in spatele tau, luminand subiectul
  • cu soarele in spatele subiectului, 
  • diferite pozitionari ale luminii blitzurilor subacvatice,
  • diferite distante fata de acelasi subiect – daca este subiectul cooperant.
  • diferite setari ale WB – Auto/ Cloudy/Sunny
  • diferite viteze ale obturatorului, etc.
maincolor - red fishes

Pe masura ce devii mai experimentat in fotografia subacvatica, vei petrece mai mult timp cu astfel de tehnici de antrenament, cautand ce stil de imagini doresti sa obtii. Este important sa stii cum trebuie sa arate imaginile dorite, dar este greu de invatat fara un antrenament riguros. 

Deci pentru data viitoare cand va scufundati, incercati sa gasiti maincolor – subiecti de aceeasi culoare si sa exersati diverse tehnici de fotografiere.

maincolor - red fishes

Mai multe despre tehnici de fotografie subacvatica puteti citi aici: https://fishtale.ro/2019/06/01/monocrom-galapagos-ep-6/

Mai multe fotografii subacvatice puteti viziona aici: https://fishtale.ro/portofoliu/

maincolor - red fishes

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén