Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Comportamentul

Comportamentul – tehnici de fotografie subacvatica

Sub suprafața strălucitoare a oceanului se află o lume plină de mister și frumusețe, în care fiecare undă spune o poveste a vieții ascunse de ochiul uman. Printre locuitorii fascinanți ai lumii subacvatice, Gymnothorax javanicus, sau murena uriașă, este unul din subiecții atât captivanți  cât și evazivi. Este nevoie să te pregătești înainte să pornești în aventura fotografică subacvatică.  Este necesar să ai cunoștinte despre comportamentul subiectului dar și tehnicile care te vor ajuta să surprinzi esența acestor creaturi enigmatice.

Subiectul – Murena gigantică

Fotografiarea murenei gigantice necesită răbdare, deoarece aceste creaturi sunt cunoscute pentru firea lor timidă. Găsirea momentului perfect pentru a-i surprinde activitățile necesită o înțelegere profundă a comportamentului lor.

Rețineți că murenele, în ciuda aspectului lor intimidant, pot fi timide și precaute. Asigurați-vă că vă mișcați încet și evitați mișcările bruște care le-ar putea speria. Dacă găsești o distanță confortabilă și aștepți cu răbdare, anghila ar putea începe să-și dezvăluie comportamente  care vor face fotografiile mai captivante.

În mod curios, murena uriașă se bucură de tovărășia unor pești ce se ocupă cu curațenia la recif, pești mici care contribuie la igiena sa orală. Acești curățitori se aventurează în gura deschisă a anghilei, asigurându-se că sunt îndepărtate toate resturi nedorite.  Este un exemplu de comportament simbiotic care prosperă sub valuri.

Comportamentul – surprinde-l pentru fotografii captivante

Pe măsură ce vă scufundați în mediul subacvatic, amintiți-vă că prezența voastră este o intruziune temporară în habitatul anghilei. Abordați aceste creaturi cu respectul pe care îl merită. Evitați să provocați stres inutil și abțineți-vă de la a le atinge sau deranja în vreun fel.

Prin capturarea esenței lor fără a provoca rău, contribuiți la o mai mare înțelegere și apreciere a acestor ființe remarcabile. Prin lentila ta, ai puterea de a dezvălui frumusețea ascunsă a murenei gigantice și de a o împărtăși lumii, favorizând o legătură mai profundă între oameni și minunile care locuiesc sub valuri.

 Cu răbdare, tehnică și o notă de viziune artistică, vei putea surprinde comportamentul murenei uriașe într-un mod care inspiră admirație și surpriză.

Despre comportamentul animalelor din mediu subacvatic mai puteți citi aici: https://fishtale.ro/2016/06/20/cum-ne-pregatim-urmatoarea-expeditie-de-fotografie-subacvatica-partea-ii/

Mai multe imagini cu lumea subacvatică puteți urmări aici: https://www.facebook.com/Fishtale.ro

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén