Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

Epava Rozi, Malta

Epava Rozi, Malta

Cunoscuta ca si MV Rozi sau Tug Boat Rozi.

Povestea epavelor celebre din Malta continua cu o noua atractie pentru fotografia subacvatica la epave.

A doua epava din zona Cirkewwa, in nord estul Maltei se numeste Rozi si este un remorcher. Alaturi de P29, cealalta epava din zona, sunt printre principalele puncte de atractie pentru scufundari si fotografie subacvatica.

Despre epava P29 puteti citi mai multe aici: https://fishtale.ro/2018/08/05/fotografia-la-epave-malta-p29/

Epava Rozi_1

Epava Rozi_2

Rozi a fost un remorcher ce a deservit portul din Valletta pana in 1992 cand a fost scufundata pentru a deveni o atractie subacvatica si un recif artificial.

Epava Rozi se afla la o adancime de 34 de metri, catargul ajungand la 20 de metri, corpul navei aflandu-se in principal intre 25-35 metri. Epava Rozi are o lungime de 35 de metri si este pozitionata perpendicular pe fundul de nisip. Rozi este o epava usor de abordat si vizitat si ofera posibilitati de penetrare sub puntea principala.(da, stiu suna cam ciudat 🙂

Epava Rozi_Prova

Epava Rozi_detaliu

Epava Rozi se afla la circa 130 de metri de mal, in punctul cel mai apropiat si accesul se face inotand acesta distanta sub apa. 

Pentru fotografia subacvatica, principalele elemente sunt prova, suprastructura  si catargul. Deasemenea este posibil de intrat sub punte. Din pacate elicea si motorul au fost scoase inainte ca vasul sa fie scufundat. Epava Rozi este plina de vietati marine si poti intalni o multime de specii de pesti, unii pe care te-ai astepta sa ii gasesti mai degraba in recifuri din Egipt. 

Epava Rozi_3

Epava Rozi_4

Pentru mine a fost a doua scufundare a zilei, dupa ce dimineata am fotografiat epava P29, astfel incat nu am stat pe cat de mult mi-as fi dorit la epava Rozi. 

Am preferat sa imi pastrez ceva aer si sa vizitez o alta atractie subacvatica din zona. Este vorba de un subiect de fotografie subacvatica, de acesta data natural, o formatiune stancoasa care are forma unui inel sau a unui arc – Cirkewwa Arch.

Deschiderea sa este de circa 20 de metri si se afla la o adancime de 15 metri. In continuarea scufundarii am vizitat alte puncte de interes cum ar fi grote, tuneluri sau caverne.

Cirkewwa Arch_1

Zona se remarca printr-un relief subacvatic interesant si ofertant pentru scufundatori. Cirkkewa este o zona populara de scufundari si ofera diferite tipuri de scufundari pentru toate nivelurile de pregatire. Pentru fotografia subacvatica este interesanta datorita diverselor tipuri de fotografii ce se pot realiza. Singura problema este sa alegi lentila potrivita. 

Povestea epavelor din Malta va continua cu o noua epava, intr-un episod viitor.

Epava Rozi_4

Epava Rozi_catarg

Cirkewwa Arch_2

Cirkewwa Arch_3

Despre fotografia la epave mai puteti citi si alte articole:

Fotografia la epave

Testare Olympus OMD EM1 mark II – ep.1


related post

Next Post

Previous Post

© 2019 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén