Fishtale - tehnici de fotografie subacvatica

Fotografie subacvatica si scufundari. Review-uri echipament de scufundari, destinatii de scufundari, echipament fotografie subacvatica

FOTOGRAFIA LA EPAVE: MALTA – P31

Epava P31 este o alta epava celebra in Malta, mai exact langa insula Comino.  Este o nava similara cu epava P29 despre care se poate citi aici: https://fishtale.ro/2018/08/05/fotografia-la-epave-malta-p29/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Epava P31 a fost mai intai o nava Pasewalk(GS05), construita in Germania de Est in 1968 ca si nava antimina.

In 1992 este vanduta catre Malta ca si nava de patrulare, de unde si noua denumire de P31(Patrol Boat). A fost in serviciu Marinei Militare din Malta pana in 2009 cand este scufundata pentru interes turistic si scufundari recreationale de catre Ministrerul Turismului din Malta. 

Atunci a inceput noua cariera ca o atractie pentru scafandri si subiect pentru fotografia subacvatica. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Epava P31 se afla langa insula Comino si  este accesibila doar cu barca de la mal. Epava este scufundata la adancimea de 18-20 metri, ceea ce o face abordabila si pentru scafandri certificati doar open water. Partea superioara incepe de la 7 metri astfel ca, in zilele cu vizibilitate buna poate fi vazuta si de la suprafata, pentru cei pasionati de snorkeling. Epava P31 esta asezata vertical pe fundul de nisip al marii. Din pacate, in zilele aglomerate, epava este inconjurata de nori de nisip ridicati de pe fundul marii de catre scafandri, ceea ce afecteaza vizibilitatea dar ii confera epavei un aer mai misterios. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Epava P31 are o lungime de 52 de metri si o latime de 7 metri si este pregatita pentru penetrare(sic), de catre scafandrii avansati. Se pot accesa toate cele 3 punti, din pacate motoarele si elicea au fost demontate inainte de scufundare.

Din punctul de vedere al fotografiei subacvatice, nu poti sa iti doresti un subiect mai stabil si mai ofertant.

Singurul lucru pe care mi l-as fi dorit este un numar mai mic de scafandri care se scufundau in acelasi timp cu mine la P31. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mai multe despre fotografia subacvatica la epave puteti citi aici:

Epava Um El Faroud, Malta

Next Post

Previous Post

© 2024 Fishtale – tehnici de fotografie subacvatica

Theme by Anders Norén